Det verkar vara en våg av inbrott i Furusjö och Mullsjö så jag vill be alla vara extra vaksamma. I Furusjö bröt sig förövarna in trots att det stod en bil på garageuppfarten och de boende i huset var i närheten (dock ej i huset eller på tomten) så fick de inbrott. Obs! Autentisk bild.

Kolla gärna efter bilar och personer som inte verkar höra hemma i området. Någon kan ju sitta och kolla när just DU åker till jobbet. Enligt uppgift så håller förövarna koll till fots. Eftersom vi bor på en plats dit allmänheten har tillträde och vi inte har fotoförbud på området så är det fritt fram att fotografera de som rör sig på området. Ser ni något misstänkt så upp med kameran vettja. Ljusskygga individer brukar inte gilla att fastna på bild.
/Mats F
Om admin
Om samfället
Varför en samfällighet?
Alla som köper ett hus på Syrén- eller Häggstigen är enligt lag skyldiga att ingå i en samfällighetsförening vars syfte är att förvalta den egendom som ägs och disponeras av fastighetsägarna. Förvaltningen sköts av en styrelse aom varje år väljs vid en årsstämma. Stämman beslutar också om föreningens årsavgift som finansierar driften (försäkringar, el/vatten, snöröjning G-hus, underhåll med mera) Föreningen är sedan starten registrerad vid Lantmäteriet
Vad äger föreningen och vad äger kommunen?
Föreningen äger alla markområden inklusive lekplatser, planteringar, grönytor, garage, belysningsanläggningar, gator samt G-huset (Syrénstigen 17).
Mullsjö kommun äger vatten/avloppsledningar och det område som gränsar mot Bosebyleden. Kommunen äger genom bostadsstiftelse ett antal fastigheter inom området och är därmed medlem i föreningen. Bostadsstiftelsen har en ordinarie plats i styrelsen samt en suppleant.
Föreningen har nyttjanderätt av grönområdet som gränsar till Bosebyleden. Rätten gäller inte för uppställning av fordon, husvagnar, lekstugor, kompostbehållare etc.
Inom G-huset har föreningen en samlingslokal och pub. Ett mindre rum är inrett till övernattningsrum för medlemmarnas nyttjande .
Vad gör vi tillsammans?
En av skyldigheterna i medlemskapet är att någon från varje hushåll aktivt medverkar vid de städdagar styrelsen beslutar om, vanligtvis en varje vår och höst. Mellan städdagarna upprätthålls skötseln av området genom att varje hushåll exempelvis sopar rent utanför sin fastighet, håller rent för snövallar runt tomten, plockar upp papper och annat skräp på området, håller snyggt på lekplatser och i sandlådor och så vidare. Upp- och nedmontering av lekredskap, reperationer och underhållsarbete utförs i anslutning till städdagarna. Vad vi gör i framtiden hänger på DIG. Lämna gärna förslag på aktiviteter i samfällighetens brevlåda i G-huset eller till någon i styrelsen eller på stämmorna.
Det här inlägget postades i
Information,
Okategoriserade. Bokmärk
permalänken.